Hidroizolatii

  • Hidroizolarea teraselor si balcoanelor

- pregatirea suprafetei

In cazul in care exista sapa de nivel si de distribuire a incarcarilor, insa este fisurata sau se macina, inainte de aplicarea hidroizolatiei este obligatoriu sa sudam fisurile cu Kerabuild Eco Epoprimer sau Kerarep Eco, respectiv sa intarim suprafata friabila cu consolidantul de adancime Keradur Eco. Daca sapa nu este turnata, pentru obtinerea unei suprafete rezistente si perfect uscate folosim cimentul cu intarire rapida, special pentru sapa, Keracem Eco in amestec cu nisip. In cazul in care este prevazuta o termoizolatie, se va folosi polistiren extrudat într-o grosime indicata de proiectant.

- hidroizolarea suprafetei

Odata ce suprafata a fost pregatita corespunzator se trece la urmatoarea faza: hidroizolarea. Primul pas este protejarea si impermeabilizarea tuturor imbinarilor dintre pardoseala si pereti, a rosturilor de dilatare din sapa si a strapungerilor de sifoane si scugeri cu ajutorul benzi elastice impermeabile Aquastop 100. Dupa care se trece la prepararea si aplicarea hidroizolatiei impermeabil-elastice: NanoFlex® Eco. Hidroizolatia NanoFlex® Eco este un produs revolutionar, armat la nivel molecular cu ajutorul Nanotehnologiei si simplu de aplicat. O bariera perfecta impotriva apei, transpiranta care mentine suprafata uscata si sanatoasa. Pentru a obtine o hidroizolatie rezistenta in timp, mai ales pentru suprafetele mari este indicata o armare a acesteia cu plasa speciala de armare Aquastop AR1. Toate produsele mai sus mentionate fac parte din sistemul hidroizolant AquaExpert 2.

Pasul urmator, dupa uscarea hidroizolatiei este aplicarea placilor ceramice cu adezivi din gama H40 (H40 Eco Flex, H40 Eco Rapid) si chituirea acestora cu chitul Fugalite Eco sau Fugabella 0-5 Eco Porcelana

Video aplicare | Brosura prezentare

 

  • Hidroizolarea teraselor si balcoanelor cu suport fisurat

Acest lucru se poate realiza foarte simplu si rapid folosind noua membrană realizata cu tehnologia Nanotech pentru impermeabilizarea balcoanelor, teraselor şi suprafeţelor orizontale: Nanotex. Membrana Nanotex® realizează impermeabilizarea pe suporturi fisurate sau care nu sunt perfect maturate şi deci cu posibile tensiuni de vapori, garantând functionalitatea stratului urmator . Aceasta se va aplica peste suprafetele fisurate dar si peste cele noi, nefisurate cu ajutorul adezivului H40 Eco Flex. Imbinarile dintre pereti si pardoseala, respectiv dintre sulurile de membrana vor fi protejate si impermeabilizate cu banda elastic impermeabila Aquastop 100 lipita cu adezivul special Aquastop Nanofix. Toate produsele mai sus mentionate fac parte din sistemul hidroizolant AquaExpert 3.

Pasul imediat urmator este aplicarea placilor ceramice cu adezivi din gama H40(H40 Eco Flex, H40 Eco Rapid) peste membrana si chituirea acestora cu chitul Fugalite Eco sau Fugabella 0-5 Eco Porcelana

Video aplicare | Brosura prezentare

 

  • Hidroizolarea piscinelor

 

- pregatirea suprafetei

Pentru inceput ne asiguram ca atat peretii cat si fundul piscinei sunt corect turnati, drepti,  fara bavuri sau fisuri, uscati, maturati pentru a nu ingreuna sau compromite aplicarea urmatoarelor straturi. Eventualele nivelari, corecturi sau reparatii ale suprafetelor din beton se vor realiza cu geo-mortarul cu intarire normala Geolite sau cu intarire rapida Geolite 40, respectiv se mai pot efectua cu ajutorul mortarelor din gama Kerabuild: Kerabuild Eco R3 Tixo sau Kerabuild Eco R4 Tixo. Este obligatoriu sa sudam fisurile orizontale cu Kerabuild Eco Epoprimer sau Kerarep Eco, respectiv fisurile verticale din pereti cu Kerabuild Eco Epobond. Posibilele suprafete friabile, macinate le vom consolida cu Keradur Eco sau SLC Eco EP21.

- hidroizolarea suprafetei

Se face folosind hidroizolatia monocomponenta NanoFlex® Eco care in momentul intaririi se va transforma intr-o membrana minerala eco-compatibila, revolutionara, insensibila la agresiunea alcalilor si a clorului, ramanand impermeabila mereu, accesibila si transpiranta. Intre primul si cel de al doilea strat de hidroizolatie se aplica o retea din fibra de sticla rezistenta alcalin Aquastop AR1 care are rolul de a arma suplimentar hidroizolatia. Imbinarile dintre pardoseala si pereti, pereti si pereti, rosturile de dilatare si strapungerile tevilor si instalatiilor se sigileaza  cu ajutorul benzi elastice impermeabile Aquastop 100. Sunt foarte importante detaliile de executie si atentia acordata prepararii si aplicarii corecte a tuturor produselor din sistemul de hidroizolatie Kerakoll.

Dupa 24 de ore de la aplicarea ultimului strat de hidroizolatie NanoFlex® Eco se poate trece la placarea piscinei cu ceramica. Obligatoriu trebuie folosit un adeziv cu aderenta mare  pe straturile neabsorbante (hidroizolatia), rezistent la acţiunea hidrolizei alcaline a apei si in prezenta constanta a apei. Acesta este adezivul profesional H40 Eco Tenaflex (alb/gri), ideal pentru mozaic din sticla, ceramica de orice marime si grosime, pietre naturale stabile, etc. Chituirea se va realiza folosind cel mai modern chit Kerakoll “ceramica lichida”  Fugalite Eco sau chitul pe baza de ciment Fugabella Eco Scuba.

Accesati brosura: Secretul Hidroizolatiei Nanoflex Eco

 

  • Hidroizolarea bailor si bucatariilor in domeniul privat

                  

Pentru inceput ne asiguram ca suprafata peste care urmeaza sa fie aplicata hidroizolatia este stabila, nu se macina, nu are fisuri si nu contine urme de uleiuri sau grasimi care pot afecta aplicarea produselor de hidroizolatie. Eventuale reparatii, nivelari sau corecturi se pot face folosind produsele din sistemele mai sus mentionate.

- hidroizolarea suprafetei

Se face folosind hidroizolatia monocomponenta, gata preparata si usor de aplicat, elastica si permisiva la vapori: Nanodefense Eco. Aceasta se va aplica cu rola sau prin pensulare in 2 straturi, zonele acoperite fiind usor sesizabile datorita culorii verzi a hidroizolatiei. Imbinarile dintre pardoseala si pereti, pereti cu pereti, rosturile de dilatare si strapungerile tevilor si instalatiilor se sigileaza  cu ajutorul benzi elastice impermeabile Aquastop 100 sau Aquastop 70. Sunt foarte importante detaliile de executie si aplicarea corecta a produsului. Orice nerespectare a indicatiilor din fisa tehnice poate duce la compromiterea lucrarii.

Pasul urmator, dupa 24 de ore de la aplicarea hidroizolatiei este lipirea placilor ceramice cu adezivi din gama H40 (H40 Eco Flex, H40 Eco Rapid) si chituirea acestora cu chitul Fugalite Eco sau Fugabella 0-5 Eco Porcelana