Simboluri si tehnologii Kerakoll

(Excelenta in design ecologic si energetic) este un sistem recunoscut la nivel internaţional privind construcţiile ecologice, ce asigură verificarea de către părţi terţe a proiectării şi construcţiei clădirii sau a unui ansamblu de clădiri cu ajutorul unor strategii care au drept scop îmbunătăţirea performanţelor la nivelul tuturor parametrilor care contează cel mai mult: reducerea consumului de energie, consumul eficient de apă, reducerea emisiilor de   CO2, calitatea îmbunătăţită a mediului interior şi gestionarea resurselor şi reacţia la impactul acestora.

Dezvoltat de către Consiliul american privind construcţiile ecologice (USGBC), LEED oferă proprietarilor de clădiri şi operatorilor un cadru concret pentru a putea identifica şi implementa soluţii practice şi măsurabile privind proiectarea, construcţia, operaţiunile şi lucrările de întreţinere asociate clădirilor ecologice.

LEED promovează o abordare legată de construcţiile complete privind dezvoltarea durabilă prin recunoaşterea performanţelor din anumite zone cheie. Punctele LEED sunt acordate pe o scară cu 100 puncte şi creditele sunt stabilite pentru a reflecta impactul potenţial al acestora asupra mediului.

GEV: Asociatie voluntara pentru certificarea VOC a materialelor de constructii.Regulamentul Emicode  versiunea 03/2009 si 08/2010 certifica produse precum adezivi, chituri, produse de nivelare si autonivelare, grunduri, lacuri pentru lemn, tencuieli.Este organismul cel mai recunoscut in Europa in domeniul materialelor de constructii.

 

(Centre  Scientifique  et  Technique du  Batiment) este o instituţie publică franceză independentă care îşi are sediul la Marne-la-Vallée, aproape la Paris aflată în subordinea Ministerului Ecologiei, al Energiei, al Dezvoltării Sustenabile şi al Planificării Teritoriale. Domeniile de activitate sunt în  special cercetarea ştiinţifică şi tehnică în domeniul construcţiilor, îmbunătăţirea calităţii  construcţiilor şi a mediilor, formarea şi informarea profesioniştilor din domeniu.

 

Sape si nivelanti

Stampila sape. C- reprezinta rezistenta sapei la compresiune iar F- rezistenta sapei la flexiune. In acest      exemplu Compresiunea este de 20 N/mm² iar rezistenta la Flexiune de 7 N/mm²

 

Tehnologie HDE – prima din lume dezvoltata de catre compania Kerakoll pentru o noua linie de sape autonivelante: Keratech. Tehnologia HDE (High Dispersing Effect) dezvolta un echilibru perfect intre fluiditatea superioara si timpul prelungit de autonivelare, performante mecanice maxime in timp scurt cu reducerea de aditivi petrochimici

Hidroizolatii

Tehnologia  Nanotech combina o retea de polimeri Nanotech din noua generatie a matricei de  ciment dezvoltand o nanostructura care genereaza un amestec cu prestatii de  hidrofobicitate totala,  elasticitate permanenta  si rezistenta chimica in ambient bazic, avansate, neatinse de vechile mortare de impermeabilizare bicomponente.

Consum scazut cu 30% mai mic – cu 1 sac de 20 de kg de Nanoflex Eco se impermeabilizeaza circa acelas numar de metri patrati ca si cu un amestec de 32 de kg de impermeabilizanti bicomponenti.

 

Hidroizolatie clasificata conform normei CM 01P:
CM =pe baza de ciment ; O1 = rezistenta la fisurare la -5 °C ; P = rezistenta la  contact cu apa cu continut de cloruri ( de ex: pentru piscine)

 

Suprafata de contact a membranei hidroizolante creste cu 470% in momentul lipirii cu adezivi din gama H40 Eco datorita faptului ca aceasta este cramponata si nu lisa.  Astfel prinderea membranei pe suport este foarte sigura si durabila in timp.

 

Membrana hidroizolanta care nu permite transmisia fisurilor din suport catre straturile urmatoare.

 

 

Membrana permite difuzia vaporilor din suporturile care nu sunt perfect maturate si deci cu posibile tensiuni de vapori.

 

Adezivi  pentru placari

Adeziv pe baza de ciment pentru placi ceramice absorbante, tixotropic  fara alunecare pe verticala astfel ca placarea se poate incepe si de sus in jos si cu timp de lucru extins conform EN 12004

 

Adeziv pe baza de ciment imbunatatit pentru placi ceramice neabsorbante, portelanate, tixotropic fara alunecare pe verticala astfel ca placarea se poate incepe si de sus in jos si cu timp de lucru extins conform EN 12004.

 

Tehnologie Shock Absorbing System – Metoda de testare a adezivilor exclusiva Kerakoll care reproduce conditile reale din santier,simuland cele mai critice solicitari termice si mecanice la care nu a mai fost suspus niciodata alt adeziv.

 

Adeziv testat ca rezistent la suprapunere conform normei americane ANSI A-118.1, norma care defineste adezivii pentru ceramica

 

 

Adeziv fabricat cu praf din marmura alba de Carrara provenind din carierele Kerakoll.

 

 

Adeziv reactiv imbunatatit, tixotropic, pentru ceramica (EN 12004)

 

 

  Intindere usoara si lejera a adezivului datorita tehnologiei Light Work

 

 

Adeziv in dispersie imbunatatit, tixotropic, cu timp deschis extins, pentru ceramica conform normei EN12004

 

 

Chituri pentru rosturi si sigilanti

Chit de rosturi pe baza de ciment imbunatatit cu absorbtie redusa de apa si rezistenta mare la abraziune (EN13888)

 

 

Chit testat CATAS – un important Centru de Cercetari si Laborator de Probe echipat pentru efectuarea testelor de degradare a culorii.

 

 

Intindere usoara si lejera a chitului datorita tehnologiei Light Work

 

 

Fugabella ® Technology garantează o calitate estetică şi funcţională absolută, durabilitate în timp: Rezistenţă mecanică ridicată, Respingerea apei – Absorbţie redusă, Maximă soliditate a culorii, Antibacterian natural

 

Produse pentru parchet

Tehnologia Anti – Shock System asigura forta si aderenta in conditii reale de operare

 

 

 

Tehnologia HP asigura o protectie ridicata si rezistenta inalta la uzura si abraziune

 

 

Produse pentru betoane        

Risc de fisurare nul datorita expansiunii controlate, modulului elastic specializat, retragerii higrometrice reduse si a rezistentei la tractiune si incovoiere mare

 

 

Design Working Life M constă într-o serie de soluţii de reabilitare şi consolidare, toate în conformitate  cu  principiile  definite  de  EN  1504-9  (Produse  şi  sisteme  pentru  protecţia  şi reparaţia  structurilor  din  beton:  definiţii, cerinţe, controlul calităţii şi evaluarea conformităţii. Principii generale pentru utilizarea produselor şi sistemelor), formulate  în funcţie de elementul structural afectat de intervenţie şi de obiectivele care se presupune că vor fi atinse.
Fiecare dintre soluţiile propuse garantează atingerea unei Durate de Viaţă Nominală (Vn) de 50 de ani (Clasa 1) sau de 100 de ani (Clasa 2), în conformitate cu prevederile din D.M. 14/01/08 (din Eurocodurile în context european).

 

Excelenta aderenta la suprafata si abilitate de preluare a fisurilor.Protectie superioara si absorbtie redusa da apa.