Parchet

  • Sistem parchet clasic : trafic mediu – trafic intens

 

- pregatire strat suport

In cazul in care trebuie turnata sapa de nivel iar parchetul dumneavoastra necesita a fi montat intr-un timp cat mai scurt posibil se alege varianta prepararii sapei cu cimentul cu uscare rapida:  Keracem Eco. Acesta realizeaza sape cu un echilibru higrometric constant, cu rezistente ridicate, garantand aplicarea sigura a parchetului dupa numai 5 zile.

Daca sapa de nivel este turnata, stabila, cu umiditate reziduala de sub 2%, dar prezinta fisuri sau suprafata acesteia se macina, inainte de aplicarea adezivului pentru parchet este obligatoriu sa sudam fisurile cu Kerabuild Eco Epoprimer sau Kerarep Eco, respectiv sa intarim suprafata friabila cu consolidantul de adancime Keradur Eco. In cazul in care umiditatea reziduala din pardoseala depaseste procentul indicat de producatorul de parchet trebuie obligatoriu aplicata bariera de vapori SLC Eco EP21. Aceasta este o rasina bicomponenta pentru consolidarea si impermeabilizarea suporturilor minerale sau de ciment absorbante cu umiditate reziduala ridicata de pana in 5%.

Rectificarile de mare rezistenta ale suporturilor neplane se vor face folosind sape autonivelante destinate clar pentru aplicarea peste a parchetului. Parchetul impreuna cu adezivul pentru parchet solicita foarte puternic suportul drept pentru care sapele trebuie sa faca fata acestor solicitari. Sapele autonivelante Keratech Eco R10 (1-10mm) si Keratech Eco Flex (1-15mm) ambele cu intarire ultrarapida dar cu lucrabilitate normala sunt autonivelantele ideale pentru aceste tipuri de solicitari.

- aplicare parchet

Se va realiza folosind adezivul bicomponent epoxi-poliuretanic SLC Eco L34 destinat lipirii de mare rezistenta si aderenta inclusiv peste pardoseli incalzite a parchetului. Adezivul SLC Eco L34 asigura un echilibru perfect intre forta si elasticitate lipind orice tip si format de lemn, parchet mozaicat, parchet industrial, parchet masiv, parchet triplu si dublu strat, lamparchet pe orice tip de substrat. Datorita tehnologiei A-SS (Anti Shock System) aderentele adezivului sunt asigurate in conditii reale de operare (nu doar de laborator).

- lacuire parchet

Dupa montarea parchetului se trece la chituirea acestuia pentru a acoperii rosturile de imbinare dintre lamele. Chituirea se poate face cu chitul pentru parchet pe baza de solvent SLC Eco Silo Pur Flex, o pasta cu lucrabilitate prelungita si intarire ultrarapida cu putere crescuta de umplere sau folosind chitul pentru parchet pe baza de apa SLC Eco Aqua Pur Flex, fibrat cu elasticitate ridicata, lucrabilitate crescuta si intarire ultrarapida.

Dupa operatiunea de chituire urmeaza aplicarea amorsei de parchet pentru a pregati corespunzator suprafata inaintea lacuirii si pentru a scadea consumul de lac. Amorsarea se face folosind amorsa pe baza de solvent SLC Eco Silo Pur Basic sau amorsa pe baza de apa SLC Eco Aqua-Pur Basic.

Etapa urmatoare este cea de lacuire a parchetului. Pentru lacuirea zonelor cu trafic mediu folosim lacul bicomponent pe baza de solvent SLC Eco Silo Pur Finish, cu rezistenta ridicata la abraziune si uzura si cu acoperire ridicata in doar 2 straturi sau folosim lacul monocomponent pe baza de apa SLC Eco Aqua Pur, lac cu aplicare usoara care mentine culoarea naturala a lemnului. Daca in schimb dorim sa lacuim o suprafata cu trafic intens, des circulabila si supusa zgarierii (birouri, magazine,etc) obligatoriu trebuiesc folosite lacuri cu rezistenta foarte mare la zgariere si trafic. Acestea sunt lacurile Kerakoll pe baza de apa: SLC Eco Aqua Pur HP (High Protection) sau SLC Eco Aqua Pur HPX (High Protection Extreme)

 

  • Sistem parchet “Sanatate Plus”

 

Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 20% din populatia occidentala este afectata de Sindromul Cladirii Bolnave (dureri de cap,greturi,iritatii) ce isi pot avea originea si in calitatea scazuta a materialelor de constructie de origine chimica. Produsele pentru parchet avand in general in compozitia lor foarte multi solventi si substante toxice sunt unele dintre cele mai periculoase pentru sanatatea omului si a mediului in care traieste. De aceea sistemul pentru parchet  “Sanatate Plus” este compus doar din produse cu rating eco ridicat, cu un grad foarte scazut de solventi, cu miros slab sau fara miros, care nu contin substante toxice si care este special creat pentru a imbunatatii calitatea vietii din locuinte.

- pregatire strat suport

Pregatirea stratului suport se realizeaza conform celor prezentare in sistemul de mai sus , folosind ca si bariera de vapori rasina organica SLC Eco EP21 adecvata pentru aplicarea in spatii putin aerisite, fara solventi si cu emisii scazute de VOC, care nu este toxica sau periculoasa.

- aplicare parchet

Se va realiza folosind adezivul organic mineral monocomponent SLC Eco L34 Flex, adeziv fara solventi si fara substante toxice, fara miros, hipoalergenic si fara eticheta de risc. Este flexibil, ideal pentru pardoseli incalzite, foarte usor de aplicat cu un consum scazut/mp, nu pateaza parchetul si se curata usor de pe suprafata acestuia. Lipeste orice tip si format de lemn, parchet mozaicat, parchet industrial, parchet masiv, parchet triplu si dublu strat, lamparchet pe orice tip de substrat respectand mediul si sanatatea aplicatorilor. Datorita tehnologiei A-SS (Anti Shock System) aderentele adezivului sunt asigurate in conditii reale de operare (nu doar de laborator).